SUP – Stand Up Paddle
סאפ – גלשן עמידה, הגולש עומד על גלשן וחותר באמצעות משוט חד כיווני.
למה סאפ?
ים – יש מקום יותר יפה? יש מקום מרגיע יותר ?
ניתוק – מתי בפעם האחרונה התנתקת מהמסכים השונים לכמה שעות ?
כושר- אימון חתירה נכון הינו שווה ערך לאימון בחדר כושר (למי בכלל יש כח ללכת לחדר כושר?), חתירה נכונה תורמת רבות לעיצוב הבטן והחזה.
אדרנלין- בשלבים מתקדמים כאשר מתחילים לגלוש על גלים ונכנסים בים גלי רמות האדרנלין בשמים.
חמישה דברים שצריך לדעת על גלשן סאפ לפני שמתחילים:
• גלשן סאפ דומה מאוד לגלשן גלים רק שהוא בעל מידות ונפח גדולים יותר, מידותיו הגדולות מאפשרות לעמוד עליו ביציבות גם ללא תנועה (בגלשן גלים התנועה יוצרת יציבות ומאפשרת לגולש לעמוד על הגלשן).
• גלשן סאפ משמש לחתירה או לגלישת גלים, חתירה על גלשן סאפ תורמת רבות לכושר גופני ומפעילה שרירים רבים שאינם מופעלים בפעילות יום יומית או בפעילויות ספורטיביות אחרות.
• גלישת סאפ מתאימה לכולם (מין/גיל) כאשר התנאי היחיד הוא לדעת לשחות.
• בכדי להתחיל לחתור על סאפ אין צורך לרכוש ציוד, בכל מועדני גלישה ניתן להשכיר ציוד מלא (במידות שיתאימו למשקל ונסיון שלך), עלות לשעה היא בין 70-100 ש"ח.
לא מומלץ לרכוש ציוד סאפ לפני שתירגלת בציוד המתאים לחסרי ניסון! לאחר רכישת ניסון וידע תדע איזה סוג ומידות הנך צריך, רק אז מומלץ לרכוש ציוד.
• בפעמים הראשונות שמתנסים בגלישת סאפ חשוב להקפיד להיכנס בים שקט ללא גלים וללא רוח, גלים (אפילו קטנים) מקשים על היציבות, רוח מקשה על התקדמות וחתירה.
חשוב להקפיד על כלל זה במיוחד בפעמים הראשונות בכדי למנוע תסכול. מהחוף גלישת סאפ נראת פשוטה מאוד אך יש להתנסות מספר פעמים בכדי להגיע ליציבות מלאה.
• לא חובה לקחת שיעור סאפ, ניתן לבקש הסבר קצר במועדון הגלישה ולקרוא טיפים למתחילים בגלישת סאפ באינטנט, אומנם לא ניתן ללמוד גלישה באינטרנט אבל מומלץ מאוד ללמוד את התאוריה לפני שנכנסים למים.
• בטיחות – גלשן סאפ היינו גלשן גדול וכבד, במידה וסאפ פוגע במתרחץ או גולש אחר הפגיעה עלולה להיות מסוכנת, בכדי לצמצם סיכונים מומלץ להתרחק ממתרחצים וכמובן שתמיד לחבר את הגלשן לרגל באמצעות ליש (רצועה).
לסיכום, כל אחד חייב שיהיה לו תחביב, גלישת סאפ מהנה מאוד ותורמת רבות לכושר גופני, התנסות אינה כרוכה ברכישת ציוד והיא אינה יקרה אז מספיק לגלוש באינטרנט ותתחילו לגלוש בים.